Verzorging van de dwergkees

Wat kunt u aanschaffen voor de verzorging van uw dwergkees?
Klik op de roze linkjes! En scroll naar beneden voor de laatste updates!
  
Voer je dwergkees altijd het juiste gewicht. Een dwergkees van rond de 3-3,5 kg kan prima 60 /70 gram per dag droogvoer hebben. 30 gram in de ochtend en 30 gram in de avond. Weeg dit gewoon op je keukenweegschaal want je geeft de hond snel te veel. Met versvlees ca. 40 gr in de ochtend en avond, het staat op de verpakkingen goed aangegeven. Men is gauw geneigd om over te doseren met het voedsel en dan wordt de hond te dik.
Wij voeren onze honden Royal Canin en hebben daar nooit problemen mee gehad. Nu voeren wij ook Edgar en Cooper, deze brok wordt van versvlees gemaakt zonder toevoegingen, maar nog niet heel goed verkrijgbaar is. Zij hebben ook versvlees. Rauwvlees voeren tijdens dracht is niet wenselijk ivm kans op wormen bij de pups. Er wordt veel over geschreven en wij denken dat iedereen moet doen waar zijn hond goed op gaat.Uitrek-looplijn/riem of tuigje?
Koop geen looptuigje voor je hondje, zo leert de pup niet goed lopen aan de riem en het is een behoorlijke gedoe om je pup het tuigje aan te trekken voor elke wandeling. 
Een klik-uitrolbare riem wordt ook niet geadviseerd. De pup krijgt zo de ruimte om 'vrij' te lopen maar kan helemaal geen 'grenzen'  voelen en kan zo slecht getraind worden op den duur. Ook komt het voor dat de riem hapert en dan komt de hond niet terug waardoor er ongelukken kunnen gebeuren met oversteken!Puppy cursus
Ook bij de honden puppycursus moet je hondje gewoon aan een normaal riempje met nekriempje trainen, en geen uitrek-looplijn. Houd daar rekening mee. Ook als je de pup wil showen moet de pup netjes aan de riem (showlijn) kunnen lopen, dus train daar gewoon al netjes mee. Laat de pup niet op commando zitten. Als je de pup op show wilt voorbrengen, moet ze juist staan, en het zitten voor een snoepje is niet gauw afgeleerd.
Puppy's mogen pas naar de cursus zodra zij van de laatste enting zijn voorzien, hou rekening mee vanaf ca. 15 weken oud ongeveer.

Heb je nog vragen, neem gerust contact op.

Wij gebruiken voor onze puppy's en honden Milbemax 4x per jaar, Panakuur 1x per jaar erbij als de honden volwassen zijn ivm andere wormen die gedood worden. Zie hier de wormenkuren die wij gebruiken en hier bestellen: 


By Poms Residence 2016©